Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na větší kostky. Dýni neloupeme, slupka u hokkaido dýně změkne. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. V druhém hrnci uvaříme těstoviny - nejlépe vrtulky, kolínka nebo tagliatelle - na dva litry vody dáme dvě lžičky soli. Než se uvaří dýně a těstoviny, nakrájíme si na proužky schwarzwaldskou šunku a okapané sušené rajčata. Uvařenou dýni a těstoviny každé zvlášť scedíme. Do olejem vymazaného pekáčku vrstvíme těstoviny - dýně - šunka - sušená rajčata - poslední vrstva budou těstoviny. V hrníčku rozšleháme tři vajíčka s trochou mléka, přidáme půl lžičky podravky, rozmícháme a nalijeme na připravené těstoviny. Zakryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme na 180° asi půl hodinky. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a odkryté necháme dopéct dozlatova.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek